П`ятниця, 17/Тра/2024, 3:16 PM
Персональний сайт Осадчий Іван Григорович
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Методичні рекомендації щодо розроблення внутрішньої системи забезпечення якості освіти!
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

8:55 AM
Система самооцінювання якості освіти і якості освітньої діяльності в закладі загальної середньої освіти

Розробив Положення про систему самооцінювання якості освіти і якості освітньої діяльності в закладі загальної середньої освіти.

Чому це важливо?

По-перше, якщо вести мову про освітню послугу і її якість, то це точно не тільки про «відповідність результатів навчання вимогам …», де «результати навчання» це те, що можна … «оцінити і виміряти»…, і що  «особа здатна продемонструвати після завершення освітньої програми …», як зазначено в законодавстві про освіту.

Насправді, це про відповідність властивостей освітньої послуги, яку створив і надає автономний заклад освіти, застосовним законодавчим і регламентувальним вимогам, зокрема ліцензійним умовам, вимогам замовників освітньої послуги і очікуванням зацікавлених сторін.

По-друге, головним в загальному менеджменті якості (TQM) є не зовнішній контроль якості, у нашому випадку – інституційний аудит закладу освіти, а саме внутрішній контроль, який організовує і постійно (!) проводить заклад освіти за своєю  діяльністю зі створення і надання освітньої послуги та забезпечення її якості.

Але ефективно виконувати таку роботу можна тільки за наявності спеціальних  засобів і способів діяльності, еталонів/стандартів об’єктів оцінювання  тощо.

Саме як інструменти управлінської діяльності із забезпечення якості загальної середньої освіти й були створені ось ці матеріали, з якими можна ознайомитися тут

Переглядів: 110 | Додав: ig-osadchiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів






Copyright MyCorp ©, На сайті використано фрагменти зображень фракталів з https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons; 2024
uCoz