П`ятниця, 17/Тра/2024, 12:09 PM
Персональний сайт Осадчий Іван Григорович
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Методичні рекомендації щодо розроблення внутрішньої системи забезпечення якості освіти!
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

9:13 AM
Друге заняття в "Школі якості освіти 2020/2021"

Пандемія COVID-19 зумовила зміни в організації навчання керівників та педагогічних працівників закладів освіти Ставищенщини в «Школі якості освіти – 2020/2021».  Спільно із слухачами прийняли рішення, що  вивчення теми «Освітні запити  замовників освітньої послуги та вимоги і очікування зацікавлених сторін», яке ми планували здійснити у цей вівторок 13 жовтня,   організуємо у формі заочного навчання. Тому всім слухачам надішлю комплект навчальних матеріалів та завдання, які потрібно буде виконати.

Чому ця тема важлива не тільки для керівників закладів освіти, а й для всіх зацікавлених сторін?

Закон України «Про освіту» (2017) надав закладам освіти автономію (серед іншого, наприклад, право обирати/створювати освітні програми), а педагогам – академічну свободу,  «включаючи свободу викладання, свободу від втручання в педагогічну, науково-педагогічну та наукову діяльність, вільний вибір форм, методів і засобів навчання, що відповідають освітній програмі».

Але ж задля чого все це?

Так, саме задля того, щоб найбільш повно задовольняти освітні потреби замовників освітньої послуги, – учнів і їхніх батьків (законних представників), а вони, потреби, в усіх різні! Саме в цьому, в здатності задовольняти освітні потреби і вимоги всіх зацікавлених сторін, полягає сутність якості освіти – дошкільної, загальної середньої, позашкільної тощо.

Але чи існують в Україні системні рішення окресленої проблеми, тобто такі, щоб на рівні технології? Ні, крім пропонованої нами освітньої технології «педагогіка якості освіти», ще нічого не створено. Тому так важливо провести спеціальне навчання і передати цю нову  технологію керівникам закладів освіти для її впровадження.

По завершенню навчання з підвищення кваліфікації всі слухачі отримають пакет технологічної документації для того, щоб у березні-квітні поточного навчального року вивчити освітні запити всіх учнів і їхніх батьків  (без спільної діяльності на засадах широкого партнерства цього не зробиш (!)), розробити персоніфіковані освітні послуги, і вже в новому навчальному році спробувати організувати освітню діяльність наших шкіл із дотриманням сучасних вимог щодо якості освітньої діяльності та якості освіти.

Тоді учні і їхні батьки впевнено скажуть: «Це наша школа!», «Це наш клас!» і «Це наш учитель!».

Навчання в «Школі якості освіти 2020/2021» триває! З навчальними матеріалами можна ознайомитися тут.

Дотримуйтеся правил карантину! Бережіть своє здоров’я!

Переглядів: 164 | Додав: ig-osadchiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів






Copyright MyCorp ©, На сайті використано фрагменти зображень фракталів з https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons; 2024
uCoz